Mycket yta med ost på då. Jag hade i lite kesella och det gjorde nog en hel del för saftigheten. En tomatsallad med rödlök, lite olivolja, vinäger, flingsalt och svartpeppar passar bra till
Resultatet blev över all förväntan - otroligt saftiga och goda bullar. I år tog sonen och jag ett nytt grepp på bullarna och provade att baka medkesella i degen och fylla med bregott
Jag rekommenderar detta recept medkesella och sirap. Ha i mjöl undan för undan medan du rör - när allt mjöl är i så kör med elvisp och degkrokar till den är en glansig deg som inte fastnar i kanterna av bunken
Pensla lussekatternamed ägg. Smält smör i en kastrull tillsammans med saffran. Tillsätt resten av mjölkblandningen, kesella, socker, kardemumma, salt och det mesta av mjölet
Vanligtvis brukar jag använda mig att ett recept medkesella vilket ger saftiga bullar men till mitt senaste bak bytte jag ut kesellan mot ägg samt mer smör (riktigt smör, jag använder aldrig margarin) i degen
Rulla ut till tunna längder och forma lussekatter. Smält smöret i en kastrull tillsammans med saffran. Tillsätt kesella, socker, kardemumma, salt och det mesta av mjölet
Eftersom jag fortfarande har något babykilo kvar valde jag att göra dem lite lättare genom att använda ett gammalt viktväktarrecept som ger riktigt goda och saftiga bullar
Det behöver man absolut inte, med detta receptet blir de fina och saftiga. Vem sa att man behöver ha kesella i lussekatterna för att de ska bli saftiga
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.