Det var så länge sen jag gjorde en smörgåstårta så förra veckan, när jag hade en ledig dag, så passade jag på att göra en för mig ny sort med skinka och bacon som fyllning
Jag förberedde allt utom garneringen dagen innan (smörgåstårtan blir saftigare då). Eftersom det inte finns så mycket spännande att blogga om nu när jag är sjuk tänkte jag passa på att dela med mig av receptet till den goda smörgåstårtan mamma jämt har gjort
Täck med fyllning. Gör likadant med nästa lager också. Täck även ovansidan och kanter med fyllningen. Garnera med t ex gurka, tomat, skinka, ägg och ost, eller något annat som du tycker är gott t ex skaldjur
Smaksätt det med Kalles kaviar. Täck med den sista brödskivan. Rör samman majonnäs med crème fraiche till garneringen och bred det över och runtom hela tårtan
Blanda med skinkost, Creme Fraiche och smaka av med salt och peppar. smörgåstårta,. Avsluta med det sista brödet, halverade körsbärstomater och den rivna osten
½ kg oskalade räkor ( men det går bra med färdig skalade också). Smörgåstårtan görs i fyra lager. Blanda ihop den fint delade skinkan med crème fraiche, hackad purjolök (halva purjolöken) och 1½ dl riven ost, krydda med cayennepeppar, paprikapulver och peppar
Nöjda barn, nöjd mamma med en stor smörgåstårta. Och helst ska det vara med räkor. När man har vuxna barn som blir sugna på smörgåstårta så får man se till att göra dem extra glada då och då
mingodasida Det var min kära sambo som överraskade mig med denna goda smörgåstårta. Bred ett tunt lager majonnäs ovanpå och runt om hela smörgåstårtan för att inte brödet ska torka
Kommentarer
Ann Ericson
Är det denna du menar?
Logga in eller Registrera för att kommentera.