Pannacotta är en klassisk italiensk efterrätt som blivit mycket populär i Sverige. Namnet betyder helt enkelt kokt grädde, eftersom tjock grädde som kokas blir ännu tjockare
Saffranspannacotta med björnbärsspegel. 4 port. 5 dl grädde. ½ dl socker. 1 pkt saffran. 2 st gelatinblad. Lägg gelatinbladen i kallt vatten i cirka 5 minuter
Blötlägg gelatinbladen i kallt vatten. Koka upp grädde, socker och saffran. Låt sjuda i ca 5 minuter. Ta bort saffranskoket från plattan och rör ner gelatinbladen
Ljuvlig efterrätt utan särskilt mycket arbetsinsats. Ursprungligt recept från Arla. 4-6 portioner (6 port tycker jag) 3 blad gelatin5 dl grädde1/2 dl strösocker1 påse saffran ca 0,5 g1 tsk vaniljsocker eller 1-2 krm mald vaniljstångServera med färska eller tinade hallon
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.