1 florsocker1.
Sätt ugnen på 200 grader. Blanda kesella och saffran.2. Blanda samtliga ingredienser till smuldeg (bunke, matberedare med kniven eller assistent, dock rymdes bara hälften i min matberedare så jag körde 2 ggr)3. Vispa ihop samtliga ingredienser till fyllningen.4. Lägg bakpapper i en långpanna ca 30×40 cm. Tryck ut hälften av smuldegen till en jämn botten.5. Häll på fyllningen, strö på resterande smuldeg.6. Grädda 30 minuter mitt i ugnen eller tills kakan är genomgräddad. Fyllningen kommer vara lite dallrig, men ska inte vara ”ogräddad”.7. Låt svalna, pudra på florsocker och skär i rutor. Kakan är enklast att skära om den stått i kylen ett tag. Det är en stor kaka, därav mängderna.
Skölj ochstrimla purjon och fänkålen. Skala och hacka löken. Tinafisken om den är fryst. Fräs löken ett par minutertills den blivitglansigochgenomskinlig
Jag har sett några recept med pepparkaka ochlingoni rulltårta. Ingredienser. Det är super gott men tänkte att lingonoch saffran också passar bra ihop, det blev gotteeligott
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.