Skrubba potatisen och koka den. Häll av vattnet och ånga den torr. Lägg potatisen på en plåt med bakplåtspapper och tryck till den med baksidan av en sked så den krossas
4 portioner. 1 kg färskpotatis eller delikatesspotatis. 3-4 vitlöksklyftor. olivolja. flingsalt. 1 dl blandade helst färska örter (gräslök, persilja, basilika), frusna örter går bra också
Skala och koka potatisen mjuk i lättsaltat vatten. Häll av vattnet. Mosa eller pressa potatisen. Tillsätt, ägg, matfett, mjölk, salt och peppar och rör till ett smidigt och fast mos
Fräs curryn i en kastrull med matfettet. Tillsätt äppeltärningar, grön och orange paprika. Rör ner idealmjöl, hummerfond samt 1 dl av buljongen från fiskbullarna och rör om under tiden grytan kokar upp
Sötpotatisgratäng (4 portioner). Tjolahopp,. Brukar du använda sötpotatis i din matlagning. Om du inte har gjort det så borde du verkligen det, supergott är det
Sötpotatisgratäng (4-5 port). Okej, var beredd på en fest för smaklökarna. Sötpotatis är en stor favorit hos mig precis som hos många andra och det har nästan gått inflation i den lilla knölen de senaste åren
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.