Hacka persiljan, finhacka vitlöken och chilin, blanda med smöret. gärna den med havssalt). 1 tsk havssalt (så vida du inte använt dig av Bregott med havsalt)
Äppelchutney medchilistingDen här raringen blir rejält stark, men det beror på att det var rejält bett i chilin, och jag hackade ner den med kärnor och allt
Stackars sambon får stå ut med diverse middagstest hemma. Lite chilisting piggar upp. Efter tillräckligt många timmar i köket, lär du dig vilka kort som är säkra att experimentera med och vilka ingredienser som funkar bäst att äta på det sätt de först var menade att ätas…
Om du gillar lite chilisting så låter du kärnorna vara kvar annars tar du bort dem. Den variant som vi har i grönsaksdiskarna är framodlad ur en sorts vildkål som romarna åt med förtjusning
Men burkarna ser så vackra ut med svamparna i skimrande lag. Kanske lite chilisting vore gott i. Dessutom älskar jag en viss typ av finsk svampsallad med inlagda skönheter
Jag har alltid älskat soppor och tycker att det är ett fantastisk sätt att använda säsongens råvaror, blanda och testa nya ingredienser och råvaror och samtidigt få i sig massor med bra näringsämnen
Påsken närmar sig med stormsteg och här kommer därför en härligt fräsch och lättlagad sallad medchilisting som kan passa fint på en påskbuffé eller som en hel lunch
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.