Detta är en favoritsås som vi ätit många gånger och ändå har den inte kommit med på bloggen ännu. Den funkar väldigt bra till torsk och vit fisk men helt ok med lax
) Dock var vi faktiskt uppe med tuppen här i köket i morse för ovanlighetens skull, men det gäller att fånga dagen när det är svalt och skuggigt i köket och det finns förberedelser att ta tag i
Tillsätt mjölken och sjud tills blandningen tjocknar. 12 msk vetemjölHäll ostkrokarna i en påse och krossa dem. 1Smält smöret i en annan kastrull och vispa ner mjölet, lite i taget. 1Häll i den rivna cheddarosten och låt den smälta
Ett annat gott råd är att använda lite Harissa(en starkare pepparsås). 11 tsk chilisås. 11 msk apelsin juiceBlanda alla ingredienser och rör om. 1Låt gärna såsen vila 10-15 minuter innan servering. 1Många gillar extra stark sås, och är du en av dem (som jag) så använder du mer chilipeppar eller sambal olek
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.