Så gör du en saffransstjärna till första advent
175 grader
175 grader
  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • 75 g jäst
  • 5 dl kall standardmjölk
  • 1 sats saffran
  • 1 g saffran
  • 2 msk konjak eller annan sprit
  • 2 msk strösocker
  • 2 dl
  • 18 dl
  • 200 g normalsaltat smör
  • 1 äggula
  • 1 uppvispat ägg till pensling
  • 200 g normalsaltat smör
  • 1,5 dl farinsocker
  • 2 msk vaniljsocker
  • · Finrivet skal från 1 apelsin
  •  
  • GÖR SÅ HÄR
  • · Ställ in bunken i kylskåpet och låt degen vila i 10 minuter
  • · Under tiden gör du fyllningen genom att vispa ihop (helst med elvisp) smör, farinsocker, vaniljsocker och det rivna apelsinskalet.

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.