Ledig dag och kompisar på besök och jag lurade i dem en soppa till lunch. Jag ville först testa med bara paprika och fänkål och tänkte att blir det en "tråksoppa" så tippar jag i passerade tomater för tomatsoppa blir alltid gott
Den här underbart goda sidorätten fixade jag till utav en skrumpen paprika som vi hade i kylen. Tänk att något som är färdigt för komposten kan förvandlas till en sådan liten delikatess
Servera med färsk timjan och rostade pumpafrö. 3-4 port3 paprikor1 sötpotatis3 klyftor vitlök1,5 dl vitt vin1 dm purjolök1,5 dl grädde2 grönsaksbuljongkuber2 msk tomatpuré+rostade pumpafrötimjanBörja med att dela paprikorna på mitten, skala och skär sötpotatisen i skivor. 3 paprikor
Gott som förrätt eller till tapasbrickan. I detta receptet har jag använt Fontanas inlagda paprika, om man vill kan man rosta paprikan i ugnen själv innan, men inlagd färdig sparar tid för den hungrige
Servera med en stor klick färskost, timjan och rostade pumpafrön på topp. Häll ner i en kastrull, häll på paprikor med spad, tomater med spad, fyll på tomatburkarna med vatten, häll på
Jag rostade dem på hög värme och skakade pannan regelbundet för att de inte skulle brännas. ), halverade körsbärstomater, gurkbitar och så rostade pumpakärnor
Jag fick tag på några paprikor till billigt pris och gjorde därför en härligt djupröd paprikasoppa. Låt sedan paprikorna svalna och dra därefter av skalet och släng bort kärnhuset
Efter att ha rivit ett helt badrum, burit ner det för trappen och dessutom varit på ett småländskt varuhus för att insförskaffa delar till ett nytt så räcker krafterna max till för en paj
Salta, peppra och strö över rostade pinjenötter och färsk basilika. mozzarella1/2 påse pinjenötter, rostadeFärsk basilikaFlingsaltSvartpepparGör såhärSätt ugnen på 225 grader
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.