Risotto med pancetta 2 port 300 g pancetta eller rökt sidfläsk
2 schalottenlökar,
fint hackade
1 msk
olivolja
2 msk
smör
2 dl
avorioris
2 dl
vitt vin
8-10 dl
varm grönsaksbuljong
2 dl
riven parmesanost
1 dl
strimlad färsk basilika
rostade pinjenötter efter eget tycke och smak
Tärna pancettan och fräs i en stekpanna som du sedan ställer undan under tiden du gör risotton.
Hetta upp olja och smör i en tjockbottnad gryta och låt löken sedan mjukna där i under omrörning, det får inte ta färg.
Tillsätt riset och låt det fräsa med så det blir genomskinligt, häll då på vinet och låt det koka in på låg värme.
Börja därefter hälla i den varma buljongen, någon deciliter i taget och rör om under tiden som det kokar in i riset. Fortsätt hälla i buljongen och röra tills riset är genomkokt, dock med lite tuggmotstånd kvar i kornet.
När det börjar bli färdigt tillsätter du pancettan, tar sedan risotton från värmen och rör i osten, basilikan och nötterna innan du serverar.
Quinoa risottomed tryffelolja. Här använder jag inte lasagneplattor utan basen är en risotto gjord på quinoa, rött vin, kycklingfond, parmesan och tryffelolja
Det här är vad jag tänker på för att lyckas medrisotto. Jag älskar att göra risotto. Blanda i och toppa med grön sparris, olika sorters svamp, bacon, purjolök eller andra grönsaker
Det är supergott att ha som topping på sallader, i grytor, i kex eller i den här "risotton". Caulifloats med kanelsmak, bär, kokt ägg, superfood smoothie (mandelmjölk, greens+, rödbetspulver, spenat)
Vi är ju stora fans av Nigellas risotto och har kockat till den ett flertal gånger så när vi såg Jamie Oliver på tv göra tre nya varianter i söndags, så var vi inte sena med att prova på en av dom
Nu äntligen så lyckades maken hitta ett recept som liknade den vi åt då, men våra smaklökar har hjälpt till att ändra lite på receptet och i lördags gjorde vi denna risotto och är galet nöjda med resultatet
Ingredienser Portioner. 4 3 schalottenlökar 1 vitlöksklyfta 9 dl svampbuljong (vatten och buljongtärning eller fond) 2 msk olivolja 3 dl carnaroli- eller arborioris 2 dl vitt vin eller matlagningsvin 250 g kastanjechampinjoner 3 msk smör 2 dl riven parmesanost salt och nymalen svartpeppar ruccola till servering Lägg till i inköpslistan
Men inte kantareller den här gången utan hederliga champinjoner som du kan plocka i nästan vilken butik som helst - i en krämig risottomed purjo och bacon
Krämig risottomed kyckling och svamp är en av mina favoriter när det kommer till risotto. Jag älskar verkligen risotto och det går att variera i all oändlighet
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.