mat , recept , risottoallamilanese , risotto , saffran , prosciutto , tryffelolja. Vi utgår ifrån receptet på " Världens bästa "Risotto ¦ " med några mindre modifieringar och tillägg
Risottoallamilanese. Jag använder alltid Carnaroliris som anses vara det bästa risottoriset. Det traditionella italenska köket använder kalvlägg till osso bucco, men det går lika bra med kalvbog, lammbog, lammlägg eller oxlägg
Risottomilanesemed stekta skaldjur och gremolataPortioner. Risotto. Skär lök och vitlök fint och fräs på medeltemperatur i gryta tills löken är glansig
Rör därefter mycket försiktigt ner räkor och musslor (färska eller från burk), späd med lite musselspad för att få en saftig risottomed en fyllig mustig smak
Men nu får Ni först frestas av denna läckra gyllengula risottomed saffran. Och med den dubbelpanerade och smörstekta koljafilén till så hamnade både jag och sambon i mathimlen
Vi serverade i alla fall risotto och Osso Bucco tillsammans och det var gott. Det var premiär för RisottoMilanese här hemma, och det kom sig av att vi gjorde Osso Bucco, och tydligen är de två intimt förknippade med varandra
Servera med en grönsallad och en klyfta citron att pressa över schnitzeln. Skär bort ben och senor från kotletterna och platta ut dem till halva tjockleken genom att pressa med sidan av en kniv
Artusi för svenskar | Italiensk mat från 1800-talet
Medans du kokar risotton skall du bryna kantarellerna i smör, salta och peppra. Koka inte risotton längre än att det finne lite kärna kvar och alltså lite tuggmotstånd
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.