“Bibimbap” betyder “blandade ris”. Bibimbap serveras som en skål med varm vitt ris toppad med namul (sauterade och kryddat grönsaker) ochgochujang (chilipeppar paste)
“Bibimbap” betyder “blandade ris”. Bibimbap serveras som en skål med varm vitt ris toppad med namul (sauterade och kryddat grönsaker) ochgochujang (chilipeppar paste)
I en tjockbottnad kastrull häller man i ca ½ dl olivolja, fräs löken, den får inte ta färg, lägg i riset rör hela tiden till riset blir genomskinlig och har sugit upp oljan, häll på vinet fortsätt röra tills vinet nästan har försvunnit
Ett rött och aromatiskt ris med smak av tomat, gröna bönor ochkött. Vill du förkorta tillagningstiden på riset kan du använda köttfärs istället för lammköttsbitar
Som ni vet är jag inte speciellt bra på att laga vardagsmat (jag tycker helt enkelt inte det är lika roligt), men ibland tryter ekonomin och då är det bra att ha lite recept i rockärmen som man kan hala fram vid behov
Gnugga morötterna rena och skär dem till strimlor. Skär bort den träiga delen på broccolistocken och skär till mindre bitar – skala stocken med en potatisskalare om den är träig
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.