125 g
jäst 2 dl kall mjölk 200 g smör eller margarin 2 msk socker 2 tsk vaniljsocker vetemjöl ca 6 dl Fyllning: 75 g smör eller margarin 2 msk socker 2 tsk vaniljsocker Pensling och garnering: ägg uppvispat 1 dl florsocker 1 msk vatten Ugn: 250 °Smula ner jästen i en degbunke. Tillsätt mjölken och rör om så att jästen löser sig.
1 Klicka
ner matfettet i mindre bitar tillsammans med socker, vaniljsocker och mjöl. Arbeta samman det till en smidig deg.
1 Kavla
ut degen till en stor kaka, ca 40x40 cm, på lätt mjölat bakbord. Sporra eller skär ut fyrkanter, ca 8x8 cm.
1 Rör
samman alla ingredienserna till fyllningen. Lägg en klick fyllning mitt på varje fyrkant. Vik upp de fyra hörnen över fyllningen och tryck samman dem. Lägg bullarna i formar och ställ dem på bakplåtar.
1 Låt
bullarna jäsa i rumstemperatur under duk ca 2 timmar.
1 Pensla
med uppvispat ägg och grädda bullarna mitt i ugnen ca 6-8 minuter. Låt bullarna kallna utan bakduk.
1 Rör
ut florsocker med vatten och glasera de kalla bullarna med glasyren.
Den här veckan var min sista arbetsvecka på kyrkogården för den här säsongen. Det känns vemodigt att ta vinteruppehåll, för jag kommer att sakna mina härliga arbetskamrater, men samtidigt ska det bli ganska skönt att ha lite ledigt nu efter att ha jobbat, i stort sett nonstop, ända sedan april
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.