Rieskaan syntyy paras mahdollinen rakenne, kun taikina on mahdollisimman kylmä ja uuni mahdollisimman kuuma, jolloin kylmän ja kuuman äkillinen ero muodostaa vesihöyryä, mikä kohottaa rieskaa ja tekee siitä murean
Blanda den lätt avsvalnade gröten med morötter, ägg, salt och kryddor. Koka risgrynen på svag värme med vatten och salt under lock i ca 10 minuter. Grädda i 200 grader i ca 1 timme, täck med aluminiumfolie om ytan mörknar i förtid
Den ena fläskläggen åt vi igår med rotmos och Finsk Kålrotslåda. Koka kålrötterna i lättsaltat vatten, jag kokade mina kålrötterna tillsammans med dom rimmade fläskläggarna
Blanda med visp i en degbunke på 4 liter samman vatten, surdeg och rågmjöl. Täck med plastfilm och låt jäsa i avstängd ugn 12-16 timmar. Värm ugnen till 250C, spruta in rikligt med vatten med hjälp av en blomspruta precis innan bröden sätts in. 500 g filmjölk
(Var försiktig med saltet). Tillsätt köttfärsen, grädde, och det kokta riset i skålen med lök. Lyft den andra delen av degen överst och knip ihop degarnas kanter, t ex med en gaffel
Och det funkar med olika mjöl, olika gryn och nötter och torkad frukt. 1,5 dl plus Ca 1 dl russin4 tsk bikarbonat1 tsk salt1/2 dl neutral olja1/2 dl ljus sirap1 liter filmjölk eller naturell yoghurt Blanda först ihop de torra ingredienserna. 1 liter filmjölk eller naturell yoghurt
Ingredienser Portioner. 10 1 kg kålrötter (1 kg motsvarar ca 2 stora kålrötter) 2 dl ströbröd 4 dl grädde 1 dl sirap 1 1/2 tsk mald ingefära 1/2 tsk vitpeppar 1 msk salt 1 ägg Lägg till i inköpslistan Kupongen är laddad Valfri krydda på små glas 10 % rabatt Santa Maria 3-80 g Mer info Ladda kupong
(Var försiktig med sältan). Tillsätt köttfärsen, grädde, och det kokta riset i skålen med lök. Lyft den andra delen av degen överst och knip ihop degarnas kanter, t ex med en gaffel
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.