Strimla kycklingfilén, skala och hacka den gula löken. Värm en stekpanna med lite smör och låt fräsa kycklingstrimmel med lökhacket tills kycklingen är genomstekt och löken har mjuknat
Koka upp lättsaltat vatten tillsammans med tomatkross, vatten, gräddeoch tomatpuré. Lägg nu i ansade broccolibuketter, gula ärter och kikärtor tillsammans med urkärnad och grovt tärnad paprika, stekt gul lök och krossade vitlöksklyftor
Krydda med grovhackade korianderblad samt smaka av med salt och vitpeppar. Servera soppan tillsammans med en klick creme fraiche eller yoghurt per portion samt bröd
Häll över grädden. Krydda med salt och peppar efter smak. Blanda det heta vattnet med buljongtärningen. Blanda buljong, mjölk, lök, köttfärs och persilja
Tärna falukorv och skala den gula löken samt skiva den. Krossa i vitlöksklyftornaoch rör om. Skär broccolin i mindre buketter och blanda dem tillsammans med pasta och stekt i ugnsformen
Rör ner vitlökoch häll upp i en smord ugnssäker form. Skala potatisen och skär den i skivor. 1vitlöksklyftor, finhackade. 14 person(er) Ingredienser 750 g potatis, Asterix 4 dl mjölk 1 tsk salt 2 krm svartpeppar, nymald 1 krm muskotnöt, riven 2 vitlöksklyftor, finhackade 1 dl prästost, riven, mager1. Koka den på svag värme i mjölk, salt, peppar och muskot ca 10 min. Grädda potatisgratängen mitt i ugnen ca 20 min, eller tills potatisen är mjuk
Jag har redan ett liknande recept i arkivet men detta med rikligt medvitlökoch en skvätt vin smakar helt annorlunda och lite mer medelhavskt på något sätt
Rikligt med finhackad lök, råriven potatis och riven ost är stomme i den här goda gratängen. Du kan också krydda med en eller annan krossad vitlöksklyfta
Blanda allt i en skål tillsammans med tomatkross, tomatpuré, pressad vitlökoch grovhackade örter. Skala och skiva löken, hacka chilin med eller utan kärnor (det blir mycket starkare med kärnor i), kärna ur och tärna paprikan, skala och grovriv moroten, häll av vätskan från majsen
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.