200 g
mörk kvalitetschoklad 70 % (jag använde 100 gram Odense mörka choklad prickar och 100 gram Odense mörk bakchoklad, självklart går vad du vill använda bra)
Vill ni också smaka, här kommer receptet. När det är Fredag så bjuder frugan oss på hotellet på fika, hon tyckte vi skulle ha lite Fredagsmys i allt arbete
Pricka den varma färdiga kakan med en sticka och bred på hälften av krämen som smälter ner. Låt kakan svalna och bred på resten av krämen och strö på kokos
Smörj och bröa en rund form med löstagbar kant. Servera med lättvispad grädde. Sätt på ugnen på 175 grader. Häll smeten i formen och grädda i mitten av ugnen i 20 minuter. Ta ut tårtan och täck den med chokladbitarna till glasyren och ställ in i ugnen i 3-5 minuter så att chokladen smälter
Receptetpå det fluffiga skummet hittade jag hos Dansukker, men efter att ha misslyckats efter första gången (skummet blev inte fast) så gjorde jag om tillvägagångssättet
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.