6 500 g fläskfilé 2 msk smör ca 240 g kabanoss 2 röda paprikor 1 vitlöksklyfta 5 dl vispgrädde 2 dl köttbuljong (vatten och tärning eller fond) 1 dl cornichons 1 dl urkärnade svarta oliver 1 dl syltlök 3 tsk majsstärkelse salt peppar Till servering 1/2 kruka persilja ris sallad Lägg till i inköpslistan Kupongen är laddad Kryddor på små glas 10 % rabatt Santa Maria 3- 80 g Mer info Ladda kupong Kupongen är laddad Laktosfri Visp/Matgrädde 5
Receptet kommer från Arla, busenkelt och jättegott. Däremot fick vi användning av ett stycke högrev idag som vi gjorde en supergod grytapå, vilket passade alldeles utmärkt den här regngråa lördagen
Salta och peppra köttet och bryn det i en gjutjärnsgryta eller i ett stekjärn. Men saken är den som med de flesta andra långkok att själva tillagningen sköter sig mest på egen hand
Ungefär på samma sätt som när potatis, grädde och ansjovis bildar en enhet i en Jansson, men här handlar det – såklart – om helt andra smaker som samverkar
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.