Recept på raw food från Gitte Liljekvist på gittesgreenliving. Mixa till en deg som du trycker ut i en form med löstagbar botten (klä den med plastfolie innan så tårtan blir lätt att lossa)
Medan du väntar på att kakan ska bli färdig så kan du börja med att göra glasyren. Börja med att riva morötterna, riv lite extra så du har till garnering
Om du ska ha fika-gäster som är mer vana vid ”vanliga” kakor så kan ett säkrare kort vara att göra en mer traditionell glasyr genom att mixa smör med mjukost typ Philadelphia och söta med till exempel sukrin mellis (annonslänk)
Ställ kallt medan du gör frostingen. Morotskaka är en favorit även när den inte är raw och denna variant är väldigt snarlik originalet och i mitt tycke godare
Blanda farinsockret med rapsoljan. Vispa ihop ingredienserna till glasyren och bred på. Rör till sist ner morötterna och häll smeten i en smord springform (form med löstagbara kanter)
Blanda väl, gärna med händerna. Ett härligt, näringsrikt alternativ till den traditonella morotskakan. Klä en form med bakplåtspapper (inte smörpappar eftersom det faller sönder)
Rawmorotskakamed cashew- och citronfrosting. Rawfood. Vitlök klarar jag bara i små mängder, vitlök som jag verkligen frossade i och kunde pressa rå över en macka och äta utan besvär-tror jag- när jag var yngre, Bönor, linser och rå lök får jag också vara försiktig med
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.