En facebookvän, Peter Sundin tipsade om det här goda receptet från Allers. Häll ner blandningen i formen och baka sedan i ugnen i ca 30-35 minuter. -Mama Skogly ♥ 700 g falukorv
Skala potatis och skär i skivor ca 0,5-0,75 cm tjocka. (Jag använder en 5-liters kastrull. Låt koka upp, sänk plattan och koka på svag värme ca 3-5 minuter. Efter 3-5 min ska potatisen fortfarande vara hård, men "böjbar", märker du att den blir mjuk tidigare så sluta koka då. 2-5 dl mjölk. 5-2 tsk salt. 3-4 dl (ca 100 g) riven ost
Ansa och strimla purjolöken. Fräs den mjuk och glansig i lite matfett. Skiva potatis och tomater. Varva potatis, purjolök, skinka och tomater i en smord eldfast form
Fräs lök och vitlök i oljan i en gryta. Tillsätt färsen och smula sönder den. Tillsätt selleri, tomatkross, köttbuljong, spansk peppar, äpple, rostad paprika, salt och peppar
Koka upp vatten och buljongtärning. Skala kålrot, morot och potatis och skär i bitar. Lägg ner i grytan tillsammans med tomatpuré och koka i 10 minuter
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.