Låt småputtra under lock, på låg värme i 3-4 timmar för att utveckla alla smaker. Fräs pancettan försiktigt i lite olivolja, bara tills fettet precis börjar smälta
Vi är inte så dumma att vi talar om för er hur ni ska laga er köttfärssås. Vi presenterar bara allra ödmjukast hur Artusi lagade sin i slutet av 1800-talet
Artusi för svenskar | Italiensk mat från 1800-talet
vegetabilisk mjölkGör som receptet ovan men byt ut färsen mot qornfärs,pancettan måste du byta ut mot någonting som ger mycket sälta, det är egentligen densom ger mest smak och sälta åt ragùn, bortsett från "soffrittot" -löken, moroten och sellerin
TweetE-postGillaGilla Laddar. Koka ragun sakta 2-3 timmar under lock. Riktigt god gryta som kan serveras till pasta, eller till potatis som jag föredrar
Ingredienser Portioner. 6 ca 500 g högrev 2 gula lökar 2 vitlöksklyftor 1 morot 1 palsternacka 3 msk olivolja 2 msk tomatpuré 1 tsk timjan 1 tsk rosmarin 2 lagerblad ca 400 g krossade tomater 5 dl vatten 3 msk kalvfond 1 citron salt och svartpeppar 6 port spaghetti Till servering buffelmozzarella grovhackad persilja Lägg till i inköpslistan Trött på att irra runt i butiken
Gnocchi alla sorrentina. Gnocchi alla sorrentina. Nell’ottobre del 1982 la delegazione di Bologna dell’Accademia italiana della cucina ha depositato presso la Camera di Commercio Industria Artigianato e Agricoltura di Bologna la ricetta ufficiale del ragùbolognese, allo scopo di garantire la continuità ed il rispetto della tradizione gastronomica bolognese in Italia e nel mondo
Blanda alla ingredienser till pizzasåsen i en kastrull och småkoka under tiden degen jäser. Lägg på pizzatopping efter önskemål - jämnt fördelat över hela pizzan
Servera idag med lite spaghetti med olivolja, svartpeppar och parmesanost samt en enkel sallad till. Eller så kan man låta en Ragu Bolognese sakta koka ihop under en timmes tid
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.