Ingredienser Portioner. 6 500 g rabarber 2 dl havregryn 2 dl socker 1 3/4 dl vetemjöl 1/2 tsk bakpulver 1 krm vaniljsocker 125 g smör 1/2 dl vispgrädde 1/2 dl ljus sirap smör till formen Till servering vaniljglass Lägg till i inköpslistan Trött på att irra runt i butiken
Pajen är lättbakad och du gör den i olika steg, Börja med pajdegen, kyl och förbaka. Kardemumma är en krydda som fungerar fint ihop med päron, smaka gärna av fyllningen med lite kardemumma – en kul twist
Tillsätt vatten och fortsätt köra tills det blivit en deg som släpper kanterna. Vi träffades till eftermiddagsfika och jag hade bakat en Päronpaj med Kolagrädde
Tillsätt smöret och nyp ihop med fingertopparna till en smuldeg. Blanda med resten av ingredienserna. Blanda alla ingredienser i en bunke och arbeta ihop till en jämn deg
En härligt somrig och kladdig jordgubbskladdkaka medvitchokladoch jordgubbar i smeten. På Matskafferiet hittar du bland annat den här Oreokladdkakan som verkligen har blivit en favorit, och även den vanliga kladdkakan, kladdkaka i mugg – mug cake och kladdkakan med fudge
Tillsätt smöret och rör med en träsked. En klassisk smulpaj, det är ganska mycket socker i smuldegen vilket passar bra när man använder sura bär, dessutom blir smulorna krispiga med en smörkolaton
Skala och skiva äpplena i tunna klyftor, lägg dem på äppelkladdkakan. 1Blanda smöret med strösocker, vaniljsocker, ägg och vetemjöl till en jämn smet. 1Skala och riv äpplena och rör ner de i smeten. 1Häll smeten i en smord och bröad form (ca 23 cm i diameter) med löstagbar botten. 1Pudra äppeltäcket med kanel. 1Servera gärna med lättvispad grädde
(Har du svårt att få ihop degen trots att smöret är rumsvarmt har du troligtvis tagit för mycket mjöl, undvik att gräva med decilitermåttet i mjölpåsen för då packas mjölet och man tar för mycket
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.