Rödvinssås – enkelt recept
mittkok.expressen.se
mittkok.expressen.se
  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • 3 dl gott rödvin
  • 13 dl god kalvfond (utspädd)
  • 12 schalottenlökar, hackade lite grovt
  • 110 vitpepparkorn
  • 11 lagerblad
  • 1 Färsk timjan
  • 1 Salt
  • 1 SmörSå här gör du 30 minuter Gör egen fond eller köp färdig på till exempel saluhallen. Du kan också använda koncentrerad fond eller buljongtärning, men då måste den spädas ut med vatten till önskad mängd. Bryn hälften av löken i smör. Tillsätt vin, resten av löken, vitpepparkorn och lagerblad. Reducera på kraftig värme tills hälften återstår Tillsätt fond och en näve färsk timjan. Reducera på måttlig värme tills hälften återstår. Sila, smaka av med salt och blanka av med en klick smör Spara recept Kommentera Skriv ut Dela E-post Pinna 5499

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.