Ingredienser Portioner. 4 1 kg potatis (fast sort) 4 ägg 2 msk vetemjöl 1 tsk salt smör till stekning Lägg till i inköpslistan Kupongen är laddad Svenskt Smör, valfri 5
Servera med grönsallad och avokado. Pajbotten. Sätt ugnen på 200 grader. Vispa ihop smör, ägg och grädde. Häll blandningen i en pajform och grädda i ugnen i 7 minuter
Kavla sista varvet med en kruskavel. Nagga ordentligt med en gaffel om du inte har någon kruskavel. Lägg degkakorna på en plåt med bakplåtspapper och låt dem jäsa under bakduk i 25–30 min
När du tillslut vänder dem så ska hela rårakan vara ihopbakad och ha en fast form, därefter behövs bara stekning tills ovansidan också fått färg och blivit krispig, sedan är de klara
4 portioner till förrätt Ingredienser 400 g fast potatis, Amandine eller favoritsort 1 msk smör eller rapsolja salt & peppar Tillbehör 50 g svart kaviar, storkornig 1 st röd lök, liten 1/2 dl crème fraiche SKRIV UT RECEPTET
Platta ut med en stekspade. Servera med rom, rödlök och en klick gräddfil. Garnera med färsk dill. 1. Skala och riv potatisen på grova sidan av rivjärnet
Franska rårakor är en kanongod, enkel maträtt med få och billiga ingredienser. Vi käkade våra franska rårakor med en klick hemkokt lingonsylt och en rejäl portion vitkålssallad och rivna morötter
Då så, blir lite billigare så förstås om man kan ta bort löjrommen när man äter rårakamed barnen. En råraka ska vara riktigt krispig, creme fraiche fluffig och krämig
4 Råraka 800 g fast potatis 3/4 tsk salt Till stekning 1/2 dl rapsolja 40 g smör Till servering 80 g löjrom eller stenbitsrom 1 finhackad rödlök 1/2 dl finskuren gräslök 1 dl gräddfil Lägg till i inköpslistan Kupongen är laddad Valfri krydda på små glas 10 % rabatt Santa Maria 3-80 g Mer info Ladda kupong Kupongen är laddad Smör 5
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.