I slutet lägger du i räkornaoch låter dem sjuda i oljan några min. Häll olivoljan i en panna, låt det bli varmt, lägg i vitlöken och pepparfrukterna samt salt
Låt bryna någon minut (tillsätt ev lite mer sweet chilisås om det behövs) och lägg sedan upp i glas. Blanda räkor, sweet chili, ingefära och sambal oelek i en bunke
Förbered med två marineringar och sen är den klar i ett nafs. En liten förrätt som jag fått av min vän Anna testades i lördags och det mumsade vi på till melodifestivalen
Rostbiff medchili- ochlimesmör samt sambal/lime dip & grönsaker. Blev en lugn hemmakväll igår och maten blev lite sen så hann inte med något avancerat trodde jag, sparrissoppan som jag utgick från Per Morbergs recept när jag gjorde verkade ju enkel
Nä, det är inte så att vi ska äta så mycket som tolv rätter av varje, jag tänkte bara ge mina bästa tips från arkivet så ni får lite inspiration till nyårsmaten
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.