Kall sås med parmesan, vitlök, citron och basilika är en variant av en av våra favoritsåser inom kategorin kalla såser, nämligen fetaostsås medcitron och basilika (se här)
För att hålla hoppet uppe spenderar jag dagarna med att göra blande det roligaste och mest harmonifyllda jag vet, läsa mat- och baktidningar/böcker/bloggar och prova massa nya recept
Börja med rosotton. Strödbröd,parmesan,dill,salt o peppar som "täcke". lite lite tuggmotstång så tar du kastrullen från plattan o tillsätter parmesan osten,citron skalet o lite salt o pappart
Kör osten ihop medbasilikablad, smör och pressad vitlök i matberedaren till en mjuk pasta. Det är Mors dag idag och den ska vi fira tillsammans med min svärmor och svärfar
Det fins egentligen inget svårt moment med denna rätt. I vårt skafferi finns pasta, i fruktskålen finns citroner, och i kylskåpet finner vi såväl grädde, äggulor och parmesan som bladpersilja
½ dl olivolja medcitronsmak. ½ dl basilika- och vitlöksvinäger. I en väl rengjord glasflaska som innehållit någon av Druvans olika vinäger ,hälles alla ingredienserna och omskakas kraftigt
I mitt recept på rostad brysselkål med vitlök, citron & parmesan får det en fräsch syrlighet från citronen som bryts av mot en alldeles lagom ton av vitlök
Riv parmesan, citronskal och vitlöksklyftan. Blanda med olivoljan. Färsk basilika. Fick tipset av en vän här som sett på min blogg att jag verkar ha en soft spot för parmesan och citron
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.