Kvällens middag blev en av familjens nya favoriter - pulled pork ochpulled chicken. Pulled Honeypork. Pensla på honung och klappa in kryddorna i köttet runtom och sen ner med det i grytan
Man får blanda utifrån smak, om man önskar det med mer styrka eller rökigare taste. Skillnaden är förstås köttet och dess tillagning, men också att man i pulled pork äter det med bröd, ungefär som en fralla eller en baguette
Vi har gjort den här rätten många gånger hemma, men eftersom jag inte hade något vitt vin hemma och var ganska less i matbutiken körde jag det bekväma alternativet med halvfabrikat
Täck med lock och låt stå i ugnen i två timmar. Hacka rödlök och gullök, strö runt kycklingen. Ta ut kycklingen och dra isär den ifrån benen med hjälp av två gafflar (ta även bort skinnet)
-) Grillad och kryddad med färdig mix med smak av chipotle (rökt paprika) och lite citrus. Potatisgris som jag är nöjer jag mig ju inte med det, utan som tillbehör blev det även en repris på potatisen till kycklingen tidigare i somras
Blanda gulor, senap, vinäger och salt med stavmixern i en smal, hög bunke. Aioli med mycket smak av vitlök använder jag ofta till grillat, skaldjur, fisk, ägg, avocado eller till en sallad
Pulled lax. Smaka av med chiliflakes, salt och peppar. Skiva rödlöken tunt och lägg i en skål. Servera laxen tillsammans med picklad rödlök, salsa, nachochipsoch sallad
Putsa köttet och gnugga in lagom med tunn i det. Överbliven rubb sparas i burk med lock. Lägg kryddorna till rubbet i en mortel eller kaffekvarn och finfördela dem
Veckans så otroligt goda pirog medsvamp, vitkål och kokta ägg var det så länge sedan vi åt hos oss. De går att äta kalla och har man en eld att tillgå värms de lätt med lite folie omkring
Värm Pulled Oumphen i lite olja i en panna på svag värme. Lägg den i en kastrull tillsammans med kryddnejlika, salt, peppar, vatten, vinäger och agavesirap
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.