En skomakarlåda är en skiva stekt biff som serveras medpotatismos och sås, normalt sett serveras tillbehör i form av tärnad bacon och bitar av purjolök som läggs på biffen
Forma färsen till biffar och lägg dem på en tallrik med ströbröd. Smaksätt med salt och peppar. Stek biffarna i smör i en stekpanna i några minuter på varje sida
4 Vinägrett 2 schalottenlökar skal av 1 citron 2 msk färskpressad citronsaft 1 kruka persilja 5 msk olivolja salt svartpeppar Sparris och bacon 500 g grön sparris olja (till sparrisen) 350 g skivat grillbacon Till garnering 100 g parmesanost bladpersilja Lägg till i inköpslistan
Gör färdigt potatismosetmed mjölk, smör och kryddor. Mixa sedan ihop linser, ris, stekt lök och potatis tillsammans med kryddorna till en lagom tjock smet
Eftersom jag är väldigt förtjust i smakerna parmesan, vitlök och persilja ihop så var det även de som fick spela huvudrollen tillsammans med en skvätt citron, salt och peppar
Parmesanost. Stek fläsket i lite smör påmedelvärme i ca 10 min tills det blivit knaprigt. Lägg ut ruccolan på tallrikar, toppa med kantareller och sidfläsk och hyvla över parmesanost 75 g ruccola (en liten påse)
Potatismos1 kg mjölig potatis 3 äggulor 25 g smör salt peppar muskot 1 dl grädde. 1 kg oxfilé. Potatismos1 kg mjölig potatis 3 äggulor 25 g smör salt peppar muskot 1 dl grädde
Det sa bara slurp så var allt försvunnet - nästa gång skall jag lägga på massor av kvisttomater för rostade tomater i ugn är så himla goda och kanske lyxa med en pecorinoost
Spritsa el klicka ut med hjälp av en sked längs kanterna på en planka (gratängform går också bra). Pressa potatisen och blanda med oljan och äggen, späd ev med lite mjölk (moset ska vara fast)
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.