Låt köttet vila i kokspadet ca 20 minuter. 2 st oxbuljongtärning. 2 st vitlöksklyftor. Spola av köttet i kallt vatten och torka av det med hushållspapper
Ta ut plåten med jämna mellanrum och ös upp smöret från plåten över potatisarna i omgångar, tillsätt eventuellt mer smör som får smälta i pannan om det blir för lite smält smör att ösa med
2 msk soja. 2 köttbuljongtärningar. 2 msk svartvinbärsgelé. 2 msk soja. 2 köttbuljongtärningar. Det tar lite tid att koka oxrullader, men det blir så gott och de sköter sig i princip själv på spisen
Ta ut plåten med jämna mellanrum och ös upp smöret från plåten över potatisarna i omgångar, tillsätt eventuellt mer smör som får smälta i pannan om det blir för lite smält smör att ösa med
Ta ut med jämna mellanrum och ös upp smöret från fatet över potatisarna. Det är väldigt länge sen jag gjort någon stek, men efter att ha läst fina bloggen Två små kök, så bara måste jag slå till på hennes porterstek och oj vad gott det blev
2 msk kalvfond. 2 kg innanlår. 2 dl vispgrädde. Skala och skär löken i klyftor och hacka vitlöken. Koka upp porter, soja, saft, peppar, krossade enbär, timjan, fond, lök och vitlök
2 dl vetemjöl. 2 msk farinsocker. 2 msk strösocker. 2½ tsk vaniljsocker. 2 ägg. 2 dl strösocker. 2 msk maizena + lite vatten att röra ut den i. Tryck ut i en springform med diameter på 24 cm. Tillaga pajbotten i ca 20-25 minuter. Ta 2/3 av jordgubbarna och skär i halvor. 2 dl vetemjöl. 2 msk farinsocker. 2 msk strösocker. 2½ tsk vaniljsocker. 2 ägg. 2 dl strösocker. 2 msk maizena + lite vatten att röra ut den i
Ca 6-8 portCa 1,5 kg högrev1 flaska (33 cl) porteröl1/2 dl outspädd svartvinbärssaft1 dl kinesisk soja1 tsk timjan6 st enbär6 st svartpepparkorn3 st köttbuljongtärningar2 stora vitlöksklyftor1 stor gul lökTill såsen. 8 dl sky från köttet5 msk vetemjöl2 dl gräddeVälj en gryta där köttbiten får plats ( den ska ligga lite trångt) med en köttermometer. Det tar 1,5-2 timmar. Låt steken ligga kvar i sin sky ca 20 minuter innan köttet skärs upp. 1/2 dl outspädd svartvinbärssaft. 2 stora vitlöksklyftor. 2 dl grädde
Låt köttet vila i kokspadet ca 20 minuter. 2 st mörk oxbuljongtärning. 2 st vitlöksklyftor. Spola av köttet i kallt vatten och torka av det med hushållspapper
2,6 dl socker2,4 dl vetemjöl200 g mörk choklad2,5 tsk bakpulverNypa salt1 ägg1 tsk vaniljsocker1,25 dl mjölk0,6 dl naturell oljaFyllning & garnityr. jag använde sådana som var inlagda i en något geléliknande blandning500 g grädde0,5 tsk vaniljsocker2 tsk socker100 g mörk chokladAtt göra. Sätt ugnen på 200 grader C. 2,6 dl socker. 2,4 dl vetemjöl. 200 g mörk choklad. 2,5 tsk bakpulver
2. 2. 2. 2. 2. 2. 2. P. o. r. t. e. s. k. i. l. g. y. a. ♥. 0. S. v. 1. F. b. u. -. 5. ,. 7. R. c. p. V. d. I. n. h. ö. m. f. ½. j. å. /. G. ä. B. 3. 4. T. K. 6. L. H. 8. (. ). 9. z. N. E. U. D. k P. k g. d l
Porterstek var den första steken jag vågade mig på att tillaga en gång för länge länge sedan. Porterstek kändes enkelt eftersom den skulle kokas och inte ugnstekas
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.