1700 g
plommon(vikt utan kärnor) 1 citron 1 bit ingefära (stor som en stor tumme) 2 stora vitlöksklyftor 1 gul lök 1 dl brun farin 1 dl äppelcider vinägerSkär plommonen i kvartar. Riv skalet av citronen och pressa ut saften. Skala och riv ingefäran. Skala och pressa vitlöken. Hacka löken fint. Blanda och häll i en kastrull. Slå över vinäger och blanda ner socker. Låt koka ca 1 timme. Det blir rätt mkt vätska när både frukten, citronsaften och vinägern börjar koka. Så ha inte lock på så lite kan ånga bort. När det kallnat, dra av från plattan och låt svalna kort. Häll sedan i rena glasburkar och låt svalna innan du sätter på lock och ställer in i kylen.
Skölj äpplena och klyfta dem med skal och kärnhus. Moset går bra att frysa utan konserveringsmedel. Häll tillbaks moset i grytan och tillsätt socker, ingefäraoch stjärnanis
Skala och finhacka inge-färan. Rör om då och då. 1färsk ingefära, 3 centimeter. 12 dl syltsockerDela plommonen och kärna ur dem. 1Lägg plommon ochingefära i en kastrull. 1Koka upp och låt sjuda under lock i cirka 15 minuter tills plommonen kokat sönder. 1Höj värmen, häll i syltsockret och koka kraftigt ytterligare 2–3 minuter. 1Tag av kastrullen och låt stå en stund
Skala och riv ingefäran. Riv skalet av citronenoch pressa ut saften. Skala och pressa vitlöken. Det blir rätt mkt vätska när både frukten, citronsaftenoch vinägern börjar koka
Nu när jag var sjuk kunde jag till ochmed ta två. På lappen hade hon skrivit ned ett recept på en ingefärashot jag skulle röra ihop och dricka varje dag
De är smaksatta medingefäraochcitronoch smakar ganska starkt utav det. Receptet var bara för en halv satts och såg ganska annorlunda ut om när jag jämförde med de recept som jag brukar använda
Funderade på vad en bör göra med alla plommon och fick tips om plommonchutney av en vän. Det är det som är dumt med rymdmått istället för vikten för dessa plommonen är små och odlade helt utan gift eller särskild näring
Fredagsmys med HÄLSOSMARTA mandlar. Citronochingefära mandlar. Den sista tiden har jag inspirerats mycket av citronen, den är snygg, fräsch, god och nyttig
Sila bort ingefäran. Rör i honung ochcitronsaft. Ca 2 dl riven färsk ingefära 4-5 dl vatten1 dl citronsaft2-3 msk honung Koka upp vatten ochingefäraLåt stå ett tag. - Läs hela inlägget här Ca 2 dl riven färsk ingefära. 1 dl citronsaft
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.