Smaksätt tomatsåsen med rosmarin, oregano, vinäger, salt och peppar. Tomatsåsgul lökvitlökkrossade tomatertomatpurébuljongrosmarinoreganotomatvinäger (eller balsamvinäger)saltpepparDet är en konst att göra bra tomatsås
torkad rosmarin ochoregano. Igår svängde jag ihop en deg efter jobbet, lät en tomatsås stå och puttra en stund innan det var dags att baka ut pizzaoch sedan njuta av denna tillsammans med ett glas gott rött vin
Repa oreganon från kvistarna och grovhacka bladen. Hetta upp en stekpanna med smör och/eller olja. Häll av vattnet, tillsätt lite smör eller olja, rör om och låt svalna
Tillsätt fetaost, basilika, olja och peppar. Låt pastan rinna av och blanda med paprikablandningen. Lägg dem med snittsidan nedåt på en plåt med bakplåtspapper
Skala och skiva löken, fräs den med olja någon minut så den börjar bli genomskinlig. Salt och peppar. Lägg i pannan med löken och slå över krossade tomater och vattnet
Servera den rostade sötpotatisen med den vitlöksstekta svampen och salladen. Skala och riv ingefära och vitlök på ett rivjärn och blanda med sötpotatisen på en plåt
Fördela också tunt skivade champinjoner, skinkan och oliverna, och strö över oregano. Hursomhelst hade döttrar och svärsöner önskat sig hemgjord pizza, så då fick det bli det
4 1/2 kruka oregano 1 vitlöksklyfta skal och saft av 1 citron (1 citron motsvarar 2 msk saft) 1 silverlök 250 g gula och röda körsbärstomater 4 msk olivolja salt och svartpeppar 2 pkt fetaost (à 150 g) Till servering bröd kalamataoliver Lägg till i inköpslistan Trött på att irra runt i butiken
Servera den rostade sötpotatisen med den vitlöksstekta svampen och salladen. Skala och riv ingefära och vitlök på ett rivjärn och blanda med sötpotatisen på en plåt
Mixa potatisarna med den rostade paprikan, äggula, vitlök och olivolja. Tärningarna smakar rent äckligt av konserveringsmedeloch flaskfonderna är så menlösa att man lika väl kan använda saltvatten
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.