-) Bullarna är fyllda med smör och mandelmassa som färgats grön med karamellfärg. Pensla med ägg över hela bullen och strö pärlsocker runt om på vetedegen
Detta recept som ger de godaste bullarna med mycket vanilj- och kardemummasmak måste ni prova. Skrapa ur vaniljstången och tillsätt fröna i mjölken tillsammans med vaniljstången och hälften av sockret
Jag har sett ett recept på saffransbullar med vaniljkräm eller smörkräm men eftersom jag tycker att vaniljkräm kändes omständigt och inte är så förtjust i smörkräm fick jag inspirationen till de här bullarna med samma fyllning som i philadelphiabullarna
Tricket är att använda rikligt med fyllning, alltid använda äkta smör, bearbeta degen ordentligt och inte använda för mycket mjöl – degen ska fortfarande vara något kladdig innan jäsning
Det blev en riktigt mysig lördag som startade med en springrunda och lite frukost. Sen en snabbdate med mamma och pappa och efter det lunchbesök av vänner
Här kommer jag med en underbar god cheesecake, kall och saltig men ändå söt i smaken. Jag gjorde en snickerskaksbotten fast med jordnötter, men man kan även använda jordnötssmör till bottnen om man känner för det, det blir lika gott hur man än vrider och vänder på det
Förutom mackorna som vi alltid grundar med så bjöd jag på Semmelkladdkaka. Det är lite för tidigt för den riktiga semlan men en kladdkaka med smak av semla är helt okej
Blanda den ljumna mjölken med jästen, lägg i mjukt margarin/smör med resten av ingredienserna. Blanda florsockret med så mycket vatten att det blir en vit och bredbar glasyr, bred glasyr på en bulle i taget och doppa sedan genast ovansidan i kokos
En enda smet, ändå blir resultatet en kaka med två lager. Ett undre krämigt skikt med ett stycke fluffig sockerkaka på toppen – sådant kan väl inte kallas annat än magi
Tillsätt smör, socker, salt, kardemumma och nästan allt mjöl ev blandat med hjorthornssalt. Lägg dem på plåtar med bakplåtspapper och låt jäsa övertäckta ca 30 min. Pensla bullarna med ägg och grädda i mitten av ugnen 8-10 min
För något år sedan när jag åt min underbara JulStolle, som jag bakar till varje jul så kom jag att tänka på Semlor och fick idén att smaksätta stollen som semlor med kardemumma och fylla med lite extra marsipanfyllning
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.