Ett recept ur PerMorbergs bok Morberg lagar husmanskost. Kanske dumt att inte passa på att grilla ute nu när det är sommar, men ville gärna följa receptet
Skär korven i centimetertjocka stavar. Fräs korv och lök i smör i en stor stekpanna. 500 g falukorv, av god kvalitet. 500 g falukorv, av god kvalitet 2 gula lökar 2 msk smör 2-3 msk tomatpuré 1 msk paprikapulver 2 lagerblad 1 dl köttbuljong 2 dl kaffegrädde (eller vispgrädde + mjölk) ev ljust redningsmjöl salt peppar
Supergodkorvstroganoff med curry i. Skär korven i lagom bitar. Fräs korven och löken under omrörning. 5-6 personer. 1 st falukorvsring. Servera med ris och sallad 5-6 personer. 1 st falukorvsring
Varva korvskivor och det mesta av purjon i en ugnsform. ca 500 g falukorv, skivad. 1ca 500 g falukorv, skivad 3 dl tunt skivad purjolök 3 dl crème fraîche 4 msk tomatpuré 2 tsk ljus dijonsenap salt och pepparVärm ugnen till 225°
En perfekt vardagsrätt utan en massa konstiga ingredienser – snabbt, lätt och gott. Igår gjorde jag någonting som jag inte gjort på länge – en klassisk korvstroganoff
4 2 schalottenlökar 1 vitlöksklyfta 500 g kryddig korv t ex chorizo 250 g körsbärstomater 2 msk smör 2 msk tomatpuré 1 tsk torkad timjan eller dragon 3 dl vispgrädde 1 msk dijonsenap 1 dl cornichons salt svartpeppar Till servering färsk dragon 4 port ris Lägg till i inköpslistan
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.