300 g
färsk svamp (kantareller eller karljoansvamp)
1 gul
lök
smör till stekning
5 dl
vispgrädde
100 g
parmesanost
salt och nymalen svartpeppar
Hemlagad pasta5 dl durumvetemjöl 3 medelstora ägg 2 msk vatten 2 msk olivolja 2 krm salt
Pastasås300 g färsk svamp (kantareller eller karljoansvamp) 1 gul lök smör till stekning 5 dl vispgrädde 100 g parmesanost salt och nymalen svartpeppar
Lägg bitarna i skålen med vatten och askorbinsyra allt eftersom du hackar så att de inte mörknar. Häll upp moset i en kastrull och smaka av med råsocker
Låt koka upp och smaka av med gelé, eventuellt lite salt och peppar. Vill du ha tjockare sås, red av med lite redningsmjöl Servera med gelé, sockerärtor och pressad potatis
Servera fläskpannkakan med lingonsylt. Ett recept ur PerMorbergs bok Morberg lagar husmanskost. Härligt att få en anledning att göra denna goda klassikern igen
Fräs lite smör i stekpannan med fläskflottet och klicka i lite smet. Bred ut varje raggmunk med en stekspade och stek dem på medelvärme någon minut på varje sida så att de blir gyllenbruna
Servera PerMorbergs pannkakor med färska bär som är mosade med råsocker. Grädda dina pannkakor i het panna med smör som du vill ha dem, med lagom färg på båda sidor
Ett recept från PerMorbergs bok Morberg lagar husmanskost. Bred ut varje raggmunk med en stekspade och stek dem på medelvärme någon minut på varje sida så att de blir gyllenbruna
Toppa medpersilja och servera med saltgurka. Eventuellt kan köttet brynas först innan det läggs i grytan och är sedan varvat i lager med skivad potatis och lök
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.