1600-800 g
gädda eller torsk salt och nymalen vitpeppar 1 l frityrolja
1 Frityrsmet3
dl vetemjöl 2 tsk maizena 2 tsk bakpulver 2 dl ljust öl 0,5 citron, saften salt och peppar
1 Majonnäs3
äggulor 2 tsk senap salt och peppar lite citron 4-5 dl matolja
1 Remouladsås120
g blandade pickles 4 dl av majonnäsen salt och peppar
1 Servering
pommes frites, friterade gröna ärtor, kokta 4 klyftor citronHäll vetemjölet till frityrsmeten i en bunke. Tillsätt maizena och bakpulver och blanda noggrant. Rör försiktigt ner öl och citron i mjölblandningen till en slät smet. Salta och peppra efter smak och låt smeten svälla i 20 minuter. Dela ner fiskfiléerna till lagom stora bitar. Innan du börjar göra majonnäsen är det en fördel att se till att alla ingredienser har samma temperatur för att undvika att den skär sig. Blanda alla ingredienser utom oljan i en bunke och ringla sedan ner oljan i en tunn stråle samtidigt som du vispar. Vispa till en tjock majonnäs. Om du har en stavmixer kan du blanda alla ingredienser i en avlång behållare, stoppa ner mixern och starta den från botten och dra den sakta upp igenom blandningen. Kör den upp och ner i bunken tills majonnäsen har gått ihop. Smaka av med salt och peppar. Häll av lagen och hacka pickles ganska fint och blanda ner i majonnäsen. Spara dock lite om ni behöver göra såsen tunnare. Smaka eventuellt av med mer salt och peppar. Hetta upp oljan till 160 grader i en kastrull med höga kanter. Ha locket nära till hands om det skulle börja brinna eller koka över. Häll upp 1 dl vetemjöl på en tallrik. Vänd varje fiskbit i mjölet och doppa dem sedan i frityrsmeten. Lägg försiktigt ner fiskbitarna i oljan och fritera dem gyllenbruna, cirka 5 minuter. Lägg inte ner alla bitar samtidigt för då kallnar oljan. Servera fisken med pommes, remouladsåsen, kokta gröna ärtor och en citronklyfta.
Dagens mattips blir en smakrik fiskpudding, perfekt att ta till om du har fiskrester i kylen. Blanda alla ingredienser i en bunke, smaka av med salt och peppar
Måste skriva in det här receptet innan jag glömmer bort det själv, haha. Testade att göra räkor i kräftlag tidigare i somras när vi skulle hem till vänner på kräft/räkkalas
Ingredienser Portioner. 4 400 g sejfilé 900 g potatis Sås 1 burk kräftstjärtar i lake (à 360 g) 1 gul lök 1 msk olja 1 1/2 dl lag från kräftor 2 1/2 dl mellangrädde 1 msk majsstärkelse (Maizena) 4 tomater 2 msk hackad dill 1 citron salt och peppar Lägg till i inköpslistan Kupongen är laddad Valfri krydda på små glas 10 % rabatt Santa Maria 3-80 g Mer info Ladda kupong
Ingredienser Portioner. 4 600 g koljafilé 900 g fast potatis 1 gul lök 1 msk smör eller margarin 2 dl vispgrädde 200 g färsk bladspenat salt och svartpeppar 2 msk riven färsk pepparrot 2 msk hackad dill Lägg till i inköpslistan Kupongen är laddad Valfri krydda på små glas 10 % rabatt Santa Maria 3-80 g Mer info Ladda kupong Kupongen är laddad Smör 5
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.