Sött matbröd med pepparkakssmaker. Ikväll har barnen fått varma skivor med smör - inte dumt. Kan tänka mig att det kan bli riktigt gott med någon god ost eller skinka
Nu senast gjorde jag i alla fall ett bröd som nästan kan klassas som sött och som är så gott att jag absolut vill dela med mig av receptet som jag hittade hos Jonna
Det är så gott att få mumsa på en god kvällsmacka tillsammans med te. Idag har jag passat på att baka lite lchf bröd, så att jag har något gott att smaska på under nästa vecka
) Har hittills hunnit käka en underbar frukost medpepparkaksbröd ( recept här på bloggen) med ost och ägg, knäckemackor och en underbar pepparkaks chiapuddig som smakar som pepparkaksdeg
Jag exprimenterade mig fram och det blev pepparkaksbröd, chokladnötter med apelsinsmak, chokladnötter med kaffesmak, mellanmålskakor med saffran och mellanmålskakor med pepparkakssmak, den sistnämna får ni recept på här
läste jag för knappt en timme sedan om pepparkaksbröd, och nu har jag redan hunnit äta två såna. Nu måste jag nog skriva ett inlägg med en hand, eller riskera att få smält smör mellan och på tangenterna
Jag slängde snabbt och enkelt ihop en sats medpepparkaksbröd som vi avnjöt med smör och ost. Jag värmde pepparkaksbrödet, bredde smör på och skar sen tjocka skivor av osten och njööööt
Börja med att blanda alla torra ingredienserna plus russinen i en stor bunke. Smörj 2 st ugnsformar med smör och fördela sedan smeten jämt i de två formarna. Grädda limporna i minst 45 minuter, börjar dom bli lite brända på toppen så täck dom med aluminiumfolie
Börja med att sätta på ugnen på ungefär 200 grader. Smält smöret sakta. Blanda de torra ingredienserna i en bakmaskin och lägg sedan i filmjölken, sirapen och det smälta smöret efter att du har rört om de torra ingredienserna
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.