Garnera med små dillvippor. Tillsätt citronskal, röktlaxoch lite salt och svartpeppar. Hacka spenaten grovt, lägg den i kastrullen och låt den smälta ner
4 500 g färsk fylld pasta (t ex ostfylld tortellini) 2 msk smör 3 msk vetemjöl 8 dl mjölk (3%) 1 krm riven muskotnöt 1/2 tsk salt 1/2 krm svartpeppar 200 g kallröktlax 200 g fryst bladspenat (tinad) 250 g körsbärstomater 2 dl riven lagrad ost (t ex präst- eller sveciaost) färsk basilika till garnering Lägg till i inköpslistan
400 g Zeta Strozzapreti Casa Di Luca 1 gul lök, hackad 2 klyfta vitlök, hackade 0,5 dl Zeta extra jungfruolivolja classico 1 dl vitt vin 250 g Zeta mascarpone 65 g spenat 200 g röktlax
Varva sås, spenatochlaxmed pastaplattorna i tre eller fyra lager i en ugnsfast form. Tryck till de sista plattorna lite extra och toppa med den sparade såsen och riven ost
Lägg därefter på ännu en lasagneplatta, täck dessa med den röktalaxen samt resten av spenaten. Värm en stekpanna med smör i och så fort det smält lägg då i spenaten, sänk värmen till lågt läge och låt spenaten sakta fräsa
Skiva svampen och blanda med dressingen. Blanda spenatenmed champinjonerna. Servera med nybakat bröd. Under tiden rensar och sköljer du spenatenoch strimlar laxen
Släng några pinjenötter i pannan och låt dem rosta i någon minut medan du attackerar din avokado. Om du liksom jag tycker att det kan få lov att vara lite tjusigt även på lunchen gröper du ur små kulor med en tesked eller ett litet kuljärn, annars duger förstås vanliga bitar
Den är dessutom himla nyttig medlaxen, spenatenoch sötpotatisen. Skär sötpotatisen i klyftor, lägg i en ugnsform och ringla över olivolja, salta och peppra och krydda med franska örter eller liknande
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.