Pasta med tomater och aubergine
Mårtenssons kök
Mårtenssons kök
  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • Pasta caponata 4 port 400 g pasta, gärna penne
  • 1 aubergine i stora tärningar
  • 1 gul lök, grovt hackad
  • 2 vitlöksklyftor, tunt skivade
  • 1 röd eller gul paprika, tärnad
  • 1 dl olivolja
  • 200 g små tomater, gärna i blandade färger, halverade
  • 1 msk kapris
  • 1 tsk torkad oregano
  • 2 dl vatten
  • 1 msk sherryvinäger
  • 1 dl svarta oliver, kärna ur och dela
  • salt och peppar
  • Till servering
  • parmesanost att riva över
  • Stek aubergine, lök, vitlök och paprika på medelvärme i oliv oljan i en vid gryta eller stekpanna, låt det steka länge och bli mjukt.
  • Lägg i tomater, kapris, oregano och låt det fortsätta steka på medelvärme, rör om regelbundet.
  • Häll i vatten, vinäger och oliver, låt det koka samman och smaka av med salt och peppar.
  • Antingen blandar du ner den nykokta pastan i grönsaksröran och serverar eller så bjuder du röran till pastan och låter var och en ta upp själv.
  • Servera med riven parmesanost.

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.