Pasta med ostsås och ruccola 2 port 300 g pasta, gärna penne eller fusilli för att få med så mycket sås som möjligt.
1 liten
röd lök, fint hackad
1 stor
vitlöksklyfta, fint hackad
2 dl
vitt vin
100 g
riven lagrad ost, vi hade Västerbottensost
100 g
mascarpone eller Philadelphiaost
80 g
ruccola, sköljd och avrunnen
1 dl
grovt hackade valnötter
svartpeppar
Fräs lök och vitlök i en djup stekpanna så dom mjuknar med utan att de får färg.
Häll i vinet och låt det småputtra ca 5 minuter Rör ner mascarpone tills det smälter och tillsätt därefter den rivna osten och låt den smälta ner utan att röra för mycket i såsen.
Smaka av med peppar, eventuellt salt beroende på hur mycket sälta det är i den rivna osten.
Blanda samman den kokta pastan med ruccola, lägg upp i tallrik, häll på sås och strö på valnötter.
Barnen är uppväxta med pesto och det finns så många olika slags maträtter man kan göra med pesto. När pastan har kokat klart, häll av vattnet och ha i det i pannan
Smaka av med salt, peppar och ev. Vänd i persilja, sparris i mindre bitar ochpasta. Förväll sparrisen någon minut i saltat vatten, ta upp ur vattnet och lägg åt sidan
När pastan är klar, häll av och slå ner pastan i gräddblandningen. Koka pastan under tiden. Igår var vi hos Kajsa och firade hennes födelsedag, med massor utav gott och lyxigt
Servera med parmesanost och du har dig en riktig lyxig pastarätt. Krämig gräddsås med smak av vitlök och persilja, blir en läcker kombination tillsammans med räkorna
För att göra det hela så mycket enklare för oss fyller vi upp samma gryta med buljong och häller i pastan för att koka den tillsammans med löken och svampen
Här använde jag kycklingfilé och blandade ner pastan i såsen. Kombinationen med sambal oelek och soya som blandas med grädde och creme fraiche är lättlagat och gott
Häll bort vattnet från pastanoch grönsakerna. Börja med att häll upp vatten och koka upp med salt. Barnen har gått hemma hela sommaren och idéerna började ta slut
Servera med nykokt pasta. -) Ett perfekt sätt att använda det som (eventuellt) blir över från en ostbricka är att smälta ner rubbet i grädde och crème fraiche i en härlig sås till pasta
Blanda pastanmed såsen och tillsätt citronsaften, hälften av ruccolan samt de soltroakde tomaterna. Koka pastan i saltat vatten enligt anvisning på förpackningen
En väldigt god pasta som känns lite lyxigare och passar därför bra en fredagskväll. I ett försök att efterlikna en pastarätt jag ätit på vapiano komponerade jag detta
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.