Börja med apelsinsåsen. Pressa saften från apelsinerna och häll ner i en kastrull (spar lite till redningen). Tillsätt honung och koka upp. Smaka av så såsen har rätt sötma. Rör ut Maizenan i lite av apelsinsaft, häll ner i den kokande såsen och låt småkoka under någon minut. Låt såsen svalna och servera kall.
Vispa Milda Visp. Hacka chokladen grovt och vänd ner i vispen. Låt stå kallt fram till servering.
Blanda mjöl och salt i en bunke. Tillsätt hälften av mjölken och vispa så smeten blir jämn. Häll i resten av mjölken och knäck i äggen. Rör i Milda och apelsinskal i smeten. Låt gärna smeten stå och svälla ca 30 minuter.
Häll Milda flytande margarin i en stekpanna eller pannkakslagg och ställ in plattan ett eller två steg under högsta läget. Häll i ett tunt lager smet i pannan när Milda slutat bubbla, då är stektemperaturen som bäst. Sänk värmen. Vänd pannkakorna när smeten stelnat och färgen på pannkakorna är gulbruna. Rör om i smeten då och då så att inte mjölet sjunker till botten.
Fyll pannkakorna med chokladvispen och servera med apelsinsåsen.
Chokladmoussefyllda pannkakormed jordgubbskräm och vispad grädde. För ett tag sedan åt vi pannkakor till frukost och det blev några pannkakor över som jag passade på att piffa upp till en god dessert
Servera gärna med t ex färska hallon och jordgubbar eller hemkokt kompott. Åtminstone inte om man vill efterlikna ”vanliga” pannkakor – de flesta recept jag stött på och testat har varit helt utan alternativa mjölsorter (helt baserat på ägg, någon sorts mjölk och fiberhusk) alternativt gjorts på kokos- eller mandelmjöl
Dinkelpannkakormed bovetemjöl & Chiafrön. Servera med ex naturell kvarg och färska bär. Det blir till att gnugga de små geniknölarna vid varje mål för att få till ett nyttigare alternativ än det gamla invanda, sen att få barnen med på noterna
Mosa bananen med en gaffel i en skål, blanda sedan i övriga ingredienser. Vid servering lägger du lite kvarg mellan varje pankakare, skiva även banan och jordgubbar och lägg på
För ett tag sedan så lagade Håkan till en apelsinsås som vi hade till helstekt kyckling och en varm sallad med bland annat potatisklyftor, brysselkål, granatäpple och (hör och häpna
Valet föll på amerikanska pannkakor som skulle ätas med lönnsirap, bacon och stekta ägg. Det tar sin lilla tid att steka pannkakorna men det är ganska trevligt pyssel i köket och om magen kurrar väldigt högt så är det fullt tillåtet att skicka ner en liten pannkaka eller två i magen under stekningen
Serrvera pannkakornamed vispad grädde, lönnsirap och blåbär. Du kan även använda frysta blåbär i smeten, men vänta då med att hälla ner de frysta blåbären till att du gräddar på pannkakorna
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.