Ofta när jag ska göra pannacotta med likörsmak eller med någon spännande topping finner jag mig bläddrandes i böcker och i bloggens arkiv för att hitta ett recept på klassisk pannacotta att utgå ifrån
Hallonpannacottansgrundrecept är Alexandra Zazzis, hämtat från senaste numret av Buffé, men jag bytte ut hennes svarta vinbär mot hallon vilket fungerade alldeles utmärkt
Den italienska desserten pannacotta är så enkel att göra men ser så proffsigt ut ändå. Eftersom detta blev min nyårsdessert lyxade jag till det med en hallonmousse mellan pannacottan och hallonspegeln och serverade även ett skruvflarn för lite tuggmotstånd
Sortera bilarna i de olika färgerna. Häll upp 3 dl grädde i en kastrull och värm upp på svag värme häll ner 40- 50 sorterade småbilar i en av färgerna och rör om tills allt har smält
Melodifestival, god middag och finfin dessert – ungefär så såg gårdagskvällen ut här hemma. Det var riktigt länge sedan jag gjorde pannacotta nu och eftersom att jag hade väldigt mycket vit choklad hemma så tänkte jag att den fick agera smaksättning
Pannacotta är en av de lättaste och godaste efterrätterna att bjuda på. Pannacotta kommer från norra Italien och betyder kokt grädde och grundsmaken är
Klä en form 15x25 cm i bakplåtspapper. Blanda mjölk, socker och sirap i en stor kastrull. Koka upp på medelvärme och låt koka ca 20 minuter, under omrörning och var uppmärksam mot slutet då det snabbt kan bränna fast
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.