Paneradfiskmed kokt potatis, ärtor och denna goda sås. Jag fullkomligt dränker tallrikenmedsåsen. Idag har jag överätit, alltså jag har tagit om ett par gånger och nu står magen i fyra hörn
Det vill säga tunnbröd fyllda med sallad, tomat, gurka, fiskpinnar och så den här goda såsen. Låt gärna såsen stå och dra till sig en stund innan servering
Den absoluta höjdpunkten när paneradfisk, potatismos, kall dillsås och ärtor stod på menyn. Fisken. Jag brukade bokstavligt dränka tallrikenmedsåsen (jag gör det fortfarande)
Vänd fisken först i mjöl, sedan ägg och sist i ströbröd. Smaka av med dill, salt, peppar och en skvätt citronsaft och låt sjuda på svag värme några minuter
Fiskfilenpanerade jag i en klassisk panering med mjöl, ägg och ströbröd. Hätta upp en stekpanna med smör/raps och stek på båda sidorna tills fisken har fått en fin färg på ytan
Lägg upp fisken, slå över såsen och toppa med räkor efter tycke, kassa och smak. Själva fisken ugnsbakas bara med lite flingsaft och pressad lime på låg ugnsvärme
Krydda och salta fisken och doppa den först i ägget och sedan i ströbrödet ev. Servera med ris eller potatis, den kalla dillsåsen, kokta morötter och gröna ärter
Igår stod hemgjord potatismos och fiskpinnar på menyn och för att göra det hela lite roligare svängde jag ihop en kall, god sås att servera till - perfekt att göra medpotatisen kokar
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.