Blanda ihop alla ingredienser tillpajdegen. Sätt ugnen på 175 grader. Skala och skiva äpplen och blanda i en skål med de torkade kryddorna och honungen
Rulltårta är världens snabbaste tårta och den går att variera på många olika sätt. Den här gången valde jag att fylla min rulltårta med äppelmos efter säsong, men det går självklart bra att använda sylt, mosade bär, smörkräm eller något annat som man tycker är gott också
Pajdeg. -) Till och med god att äta på kall i lördags. *Skär margarinet i mindre bitar och lägg i en bunke med mjöl och salt, kör med elvisp tills det blandats runt och smulats runt ordentligt
Tillsätt vattnet och blanda snabbt ihop degen. Forma degen till en fast boll. Pudra lätt med mjöl och kavla till platt rundel som är något större än formen den skall täcka
Pajdegen passar utmärkt t ex till Quich Lorraine. För att laga Ljus Pajdegtill matpajBlanda ingredienserna till en deg och låt den svalna i kylskåpet ca 30 min
Vissa år slår det förstås fel och man får knappt ihop till en endaste äppelkaka, men väldigt ofta dignar alla våra olika äppelträd av frukt som dels förvandlas till must på Äppelfabriken på Ekerö, dels blir till mos, dricka, äppelkakor och allt möjligt annat
Kakan passar både som efterrätt och till alldeles vanligt sommarfika. Häromdagen hjälptes Lilla I och jag åt att skörda de allra första krusbären för i år, och de hamnade i en lättgjord och god fika- eller efterrättskaka som är både glutenfri och mjölkfri
Ibland skojar jag till den lite extra och byter en deciliter av mandelmjölet mot riven kokos – helt klart ett hett tips, men beror ju lite på vilken typ av paj man gör och hur innehållet passar smakmässigt med kokos
Här går det framåt i alla fall, ska nog vara klar till söndag. Jag har endast ätit den glutenfria varianten, men det ska inte vara några problem att byta till vanligt mjöl
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.