12 dl
riven ost1 Blanda ingredienserna till pajdegen, tillsätt ägget sist. Arbeta ihop till en smidig deg. Kavla ut degen till en rundel som är större än springformens omkrets. Lägg degen i springformen och täck botten och väggar. 2 Tryck ut degen så den täcker springformens väggar och når en bit över kanten. Ställ pajskalet i frysen medan du förbereder fyllning och äggstanning. Fräs purjolöken i smör utan att den tar färg. Salta och peppra. Vispa ihop äggstanningen. 3 Ta ut pajskalet ur frysen och sätt in den högt upp i ugnen, förgrädda 10 minuter. Ta ut pajskalet och sänk värmen till 175 grader. 4 Varva fyllningen i pajskalet, häll i äggstanningen och tryck varsamt ner fyllningen så att allt är täckt av äggstanning. Grädda tills äggstanningen stelnat, 30-40 minuter. Låt gärna pajen vila i 10 minuter innan den serveras. Alternativa fyllningar 1 Se ingredienslistan. Pajdeg och äggstanning enligt grundrecept.
Krydda fisken med kryddor och salt. häll över fisken tillsammans med resten av grädden. Dela den halvtinade fisken i portionsbitar och lägg i en ugnssäker form
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.