Jag passade på att baka lite småpajer som funkar lika bra att äta varma som kalla. För ett par veckor sedan så tog jag och en vän cykeln och åkte på picknick och satt till sent på kvällen på ett berg med utsikt över Helsingfors
Eftersom varken jag eller maken gillar vanlig pajdegsbotten så brukar jag antingen göra en annorlunda, lite mer brödliknande, pajdeg som innehåller bakpulver eller så utesluter jag helt enkelt degen och gräddar bara fyllningen i formen
Toppa pajenmed soltorkade tomater innan servering. Ta och smöra en bakform med löstagbar kant. Klä in hela kanten med folie så den hålls på plats när du förgräddar
Fördela broccoli, spenat, lax och räkor i pajskaletoch strö över krydda. Servera pajen som ensamrätt tillsammans med en fräsch sallad, eller som ett inslag på en buffé
Ta ur pajdegen ur frysen och tryck ut i en pajform. Pajskalet är underbart gott, inspiration till det hittade jag på Whole Foods instagram-konto (Whole Foods är en suverän amerikansk matkedja)
Förutom vår standard quiche lorraine, som Axel prompt ska ha, så bjöds det också på en paj fylld med brieost, salami och tomater hämtat från bloggen Matplatsen
Idag tänkte jag bjuda er på en riktigt god glutenfri pajmed salsiccia och spenat som fyllning. Jag fortsätter göra mina glutenfria pajdegarmed bas av bönor eller kikärtor
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.