Enkelt ochlättlagat, och kan förberedas intill det allra sista momentet - gratineringen. Snart är det nyårsafton, och de flesta av oss kommer väl att vaka in det nya året med något bubbligt i glasen och något litet tilltugg därtill
Alla helger i augusti är uppbokade med släktträffar och en weekendresa till Helsingborg och Helsingör med mannen, och ikväll blir det after work med gamla polare
Skala morötterna, zuccinin och löken. Riv morötterna, skär zuchinin i tärningar och hacka löken grovt. Mosa tofun och färskosten och blanda med grönsakerna till en smet
Smaka av med salt och svartpeppar, lätt som en lätt. Stek svampen och vitlök i olivolja. Häll på vin om man har, annars buljong för smakens skull och låt koka ihop några minuter
Eftersom jag hellre ville ut och springa i det varma vädret och kolla på allt folk som samlats för Storsjöcupen och latinofestival i Östersund, än att stå vid spisen och pyssla, så blev det ”man tager vad man haver”, alltså gårdagens biffar och en underbar, lätt coleslaw
På samma sätt som man lagar en gratäng, blandar alla ingredienser i en och samma form och sedan låter det sköta sig självt i ugnen, lagar man mat i långpanna
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.