Det här är min mosters påskpaj som hon alltid gör till påsk. Till den här fina påskpajen kan det vara bra att kavla ut degen så du kan skära eller nagga ut fina degremsor att lägga över pajen i ett dekorativt rutmönster om man vill
Skala och hacka lök, sötpotatis, morot, vitlök, ingefäran stek i smör och olivolja, slå på den kokta silade räkbuljongen, och lägg i en grönsaksbuljongtärning
Påskpaj. Ännu en härlig dag med sol, men ingen värme hoppas att den kommer snart. Nu har vi firat påsk med god mat och trevligt sällskap, vi har haft äggletande i trädgården med barnbarnen
Här har jag utgått från receptet på min mosters påskpaj som hon alltid gör till påsk, med ursprung i Italien, och fått ihop en riktigt god paj som fylls med rester av julskinka, ost och broccoli
150 g smör 3 dl mjöl 1 dl socker 1 tsk bakpulver 1 burk creme fraice 1 dl socker 1 ägg 2 tsk vaniljsocker 1/2 citron 2 små burkar krossad ananas Smält smöret i micron i MicroPlus kannan blanda ner socker,mjöl och bakpulver i smöret med hjälp av liten Degskrapa Tryck ut degen i Silikon pajform Öppna ananasburkarna med konservöppnaren Riv citronskalet och pressa citronen med på Bake-to-basic citruspress Blanda alla ingedienserna till fyllningen i SpeedyChef Häll allt i pajformen och grädda i 175 grader i 25 minuter servera gärna med vaniljglass
Sätt ugen på 150 grader. Smula kexen och blanda med smör för hand eller i matbredare. Tryck ut degen i botten och en bit upp på kanten av pajformen ca 25 cm i diameter med löstagbar kant
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.