Efter sockerchocken igår så körde vi en enklare variant idag. Gjorde vaniljmuffins enligt recept från Mjuka kakor utan ägg och mjölk som jag färgade lite gula
Gör limelagen medan muffinsen gräddas. Granera varje muffins med tre godis ägg. Smöra eller placera pappersformar i 10 av fördjupningarna på en muffinsplåt med 12 fördjupningar. 5 msk lättyoghurt med citronsmak
Rör ner det i äggsmeten omväxlande med vätskan. 125 g Margarin2 dl strösocker2 ägg1 tsk vaniljsocker4 1/2 dl vetemjöl2 tsk bakpulver1 1/2 dl mjölkRör matfett och socker pösigt
Bred över muffins och dekorera med spaghetti-godis (= gräs) och påskgodis (= ägg). Fyll 12 muffinsformar i muffinspanna till 4/5 med smet (eller ca 15 muffinsformar till 2/3 utan muffinspanna)
Muffinsen är chokladmuffins med bitar av mörk choklad i gjorda enligt grundreceptet på chokladmuffins, frostingen är fudge frosting och blommorna är gjorda i sugarpaste
Fest, högtider och helger i all ära, men visst kan det vara bra med vardagens sköna lunk också. Ni vet, när man efter en full dag på jobbet, hämtat barnen, uträttat nåt ärende, lagat mat, lagt två tvättmaskiner och så äntligen får man sätta sej ner (nöjd) med sin prestation och bara få njuta av en stark kopp kaffe och kanske något smått och gott till
Blir så hungrig av doften och jag brukar dra ut på känslan genom att grytan får stå och puttra i många timmar, men har man inte tid med det så är det bara att dra ned på tillagningstiden
Rulla ihop kolasnören till små reden, och lägg längst upp på kakorna, garnera redenamed godisägg. I all hast knåpade jag ihop en påskig cup cake, med bara det allra godaste jag vet
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.