Coda alla Vaccinara är en oxsvansragu från Rom som ursprungligen gjordes av Slaktare. Marcella Hazan har ett recept i The Essentials of Classic Italian Cooking som jag har gjort ett par gånger med lyckat resultat
1. Blanda mjöl, en tesked salt och en tesked peppar i på ett fat. Vänd köttbitarna däri. 2. Hetta upp lite av oljan i en stor gryta och bryn köttet runtom så det får lite färg
Idag blev det en höstfavorit, oxsvansragu. oxsvansragu. Nu är det höst, vare sig vi vill eller inte. En fördel med hösten är att man kan börja laga grytor igen
oxsvansragu. Oxsvans, en billig styckningsdetalj med mycket smak. Påminner lite om oxkinden i sin smak. Köttet kräver inte så mycket smaksättning utan smakar verkligen mycket ”kött”, men svansen kräver lite mer koktid
Skygga inte för den långa koktiden, du kan göra något annat under tiden. Perfekt söndagslångkok. Oxsvans finner du i välsorterade matbutiker eller hos slaktaren
Här finns tyvärr inte oxsvanssoppa men väl oxsvansragu. Det är alltid kul att prova på något nytt, eller gammalt beroende på hur man ser på det, igår hittade vi dessa underbara bitar oxsvans – så oxsvanssoppa står på menyn
Det är inspirerande att promenera i timmar längs de hala gatorna och visst är det ett och annat guldkorn som växer fram, oxsvansragu, köttsoppa, fisksoppa, oxrulader…Oxrulader
oxsvansragu, godastNer med kranen och jo den lever, lite återhållet men den lever. Färdigdukat bord, lyxDet händer inte allt för ofta, tyvärr, men i helgen klaffade allt
Det är inspirerande att promenera i timmar längs de hala gatorna och visst är det ett och annat guldkorn som växer fram, oxsvansragu, köttsoppa, fisksoppa, oxrulader…Oxrulader
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.