Stek oxrulladerna i en stekpanna på medelhög temperatur i smör och olja. Rulla ihop lövbiffarna, bind upp med bindgarn och en kvist timjan för varje rullad
Oxrulladerna fylldes med bacon, vitlök och chili. Oxrullader är klassisk husmanskost, även om jag denna gången inte fyllde dem med en lika klassisk fyllning
Servera oxrulladernamed gelé, haricots verts och kokt eller pressad potatis. Lägg sedan ner spettet med rulladerna i en kastrull och häll på vatten, fond och tomatpuré
(jag var hungrig och orkade inte vänta så jag bräserade inte alls, gör inte så, rullader ska vara möra,saftiga och dom ska gotta in sig såsen)Ta försiktigt upp rulladerna och lägg dom åt sidan medan du reder av såsen med maizena redningen
Det är riktigt roligt just nu, med bra coaching och sällskap, och eftersom det är jullov finns det tid (vi är ju båda lediga nästan alla dagar), så jag passar på så mycket jag hinner
Vispa ihop grädde, fond och kryddor,blanda med rotfrukter och lök. Skiva rotsaker och lök tunt. Klä en ugnsfast form med bakplåtspapper och fyll med rotsaksblandningen, packa väl
Lägg upp på plåt med akarven neråt, garnera med överbliven deg och pensla med ägg. Testade när jag ändå var ingång på fläskfile också, helklart var ju biff godast men fläskfile är billigare och bra att göra hemma som en familj
Toppa med grovhackade hasselnötter, persilja och rivet citronskal. Fräs vitlök och svamp i smör. Om såsen har blivit för lös skulle jag reda av med lite arrowrot eller potatismjöl utblandat i kallt vatten och hastigt koka upp grytan
Idag var jag ensam hemma med Kevin och skulle fixa middag. Serveras med pasta eller ris. Häll i skogssvampspannanoch smaksättningen och tillsätt den extra grädden
Vispa ihop grädde, fond och kryddor,blanda med rotfrukter och lök. Skiva rotsaker och lök tunt. Klä en ugnsfast form med bakplåtspapper och fyll med rotsaksblandningen, packa väl
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.