Ett jättegott tillbehör till både kött och fisk. 4 portioner. 250 g rimmat sidfläsk, tärna i 1 cm bitar 250 g champinjoner, kvartade 250 g gula steklökar, skalas 1 msk smör 2½ dl portvin 1½ msk o fond 2 lagerblad ½ tsk svartpeppar Stek fläsk,
Till detta serverades potatisrosor. Busenkel och god ”bjudgratäng” med fläskfilé och sabal oelek. Jag försöker att inte stressa upp mig för så här är det att leva med fibromylgi
200 g oxfilé. 200 g svamp som champinjoner, kantareller eller shiitake (ca 10 stora svampar). 400 gram penne, följ anvisningar på paket till fyra portioner
Maken har vid några tillfällen köpt med sig oxfilé hem från Sydafrika och vi hade en liten svansbit. Lade upp det som ni kan se på bilden med skivor av köttet på toppen ochsvampen allra högst upp
Vår varmrätt i lördags bestod av oxfilémed en denna sås samt en chèvrekräm. Efter några minuter, häll över chilisåsen och farinsockret och låt fräsa med en kort stund
Putsa oxfilénoch stek den gyllenbrun runt om i en stekpanna. Smaka av med salt och peppar. Fräs undertiden finhackad schalottenlök tillsammans med savoykålen i några minuter i smör
oxfilé,. Klä in en springform med bakplåtspapper i botten och runt kanterna. Börja med potatiskakan. Klipp till ett ark bakplåtspapper och lägg ovanpå potatisen
Stekt oxfilémed en riktigt, riktigt god rödvinssås och en gorgonzolakräm. Jag stekte även lite extra bacon som jag strödde över oxfilé-biten vid servering
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.